Lag din eigen Instagram-video

Det er lett å filme med mobiltelefonen din via Instagram-appen og legge det rett ut på Instagram. Men kva viss du vil filme med anna utstyr eller andre appar, tilpasse etter behov, for så å legge ut?

Her har eg filma og laga timelapse med stillbileter frå eit GoPro-kamera (Hero 3+). Filmen er satt saman i Adobe Premiere Pro, men kunne like godt vore laga i Windows Movie Maker, iMovie eller andre gratis alternativ. Framgangsmåte: Legg inn alle bileta, merk dei og vel at dei skal vare ca. 0.2 til 0.3 sekund. Forsøk deg fram dersom det går for seint eller for fort.

Her er nokre kjappe tips til korleis du kan tilpasse ditt redigeringsprogram.

  • Maks 15 sekunder lang film.
  • Oppløysning 640×640.
  • Videoformat: H264.
  • Lyd: AAC, mono, 64kbps.
  • Bitrate: 2-3 Mbps bør halde. Forsøk deg fram om du opplever problem.

Kjelde, med fleire tips og detaljar.

Fleire tips, frå Instagram.

Publisert av

Jo Bjørnar

I am a teacher at "Amalie Skram videregåande skule", a high school in Bergen, Norway. I teach computer science, technology and research and media. Every now and then I publish something in line with this, it being photography, filming, programming and the like. More often, though, you will find something about my big passion; mountains and the outdoors. I hike, walk, ski, telemark and enjoy this as often as possible.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.